Program for Påsken 2021

Kære alle

Vi kommer til for andet år i træk at fejre påske på en helt anderledes måde end vi plejer og ønsker. Men uanset formen håber vi at forkyndelsen af Kristi død og opstandelse og lovprisningen af Gud for påskens under må få lov til at fylde i sind og hjerter i påskedagene.

Derfor har vi fra Hillerød Kirke lavet følgende program, som vi håber I vil tage del i.

Vær OBS på at nedenfor er der et særligt afsnit om tilbud til børnene samt links til inspiration til at fejre påsken hjemme bl.a. med en opskrift på et liturgisk påskemåltid, som man kan bruge i løbet af påsken.

Skærtorsdag

Kl. 10.00 Nadvergudstjeneste v/ Ole Cæsar Jensen (streames)

Kl. 18.30 - 19.00 ’Online fællesspisning’ via Zoom. Du kommer med ved at klikke her
Vi opmuntrer til, at man i hjemmene spiser skærtorsdagsmiddag. Kl 18.30 har vi 30 min. program, hvor vi kan hilse på hinanden og vi har inviteret to fra menigheden til at fortælle kort, hvad påske og skærtorsdag betyder for dem. Vi slutter af med en kort hilsen, bøn og velsignelse ved præsterne.

Håndholdt skærtorsdagsrefleksion v/ Jacob Winther

Langfredag

Kl. 10.00 Liturgisk musikgudstjeneste v/ Ole Cæsar Jensen (streames)

Påskelørdag

Kl. 11.00 Meditationsgudstjeneste. v/ Ole Cæsar Jensen og Kristian Lumholdt. En gudstjeneste, hvor der bliver særlig vægt på udvalgt orgelmusik, som vores nytilkomne organist, Kristian Lumholdt vil spille. (streames ikke)

Påskedag

Til begge gudstjenester påskedag har vi valgt at lave tilmelding, for at undgå at folk går forgæves. Klik her for at tilmelde dig.

Kl. 8.45 Nadvergudstjeneste m. salmer (tilmelding) (streames ikke)

Kl. 10.00 Gudstjeneste med orgelmusik og salmer (tilmelding) (streames)

I tillæg til de to gudstjenester har et af vores frimessebands indspillet nogle lovsange, som er tænkt som mulighed for at synge med på hjemme efter gudstjenesten.

Hillerød kirkes ene lovsangsband ønsker alle fra menigheden en glædelig påske:

(Husk at slå tekstning til og vælge HD-opløsning)

2.påskedag

Kl 10.00 Gudstjeneste v/ Jacob Winther (streames)

Til børnene

Børnekirkevideoer

Til palmesøndag og påskedag laver børnekirken en video, som kan ses på www.hillerodkirke.dk/børnekirke. Til skærtorsdag og langfredag ligger der to videoer som Danmarks Kirkelige Mediecenter har lavet.

Påskekit

Kirken tilbyder et ’Påske-kit’, som indeholder materialer til at lave en kylling til at så karse i, samt en malebog om påsken. Målgruppen er fra 3-9 år, men kan bruges også af ældre.

Påskekittet står i vindfanget ved indgangen til højre for tårnet på kirkens syd-side og er tilgængeligt fra palmesøndag 28.3 til onsdag d. 31.3. Derefter vil tiloversblevne kit kunne afhentes ved afslutningen af påskens gudstjenester.

Konkurrence

Desuden finder du i påskekittet adgangen til en konkurrencen om en påskekurv. Konkurrencen er for de lidt ældre eller kan laves som familie. Vinderen findes 2. påskedag ved lodtrækning ved gudstjenesten.

Der er 90 kit – og det er først til mølle-princippet.

Links til påskefejring i hjemmet

Påskefejring i hjemmet 2021.pdf

Påskemåltid liturgi.doc