Fredag d. 1. oktober 2021, kl. 18:00 til lørdag d. 2. oktober 2021, kl. 12:30

Skam, skyld, tilgivelse og oprejsning

Det handler om livets kontraster og kompleksitet i spændingsfeltet mellem psykologi og teologi. Livet er smukt, og livet kan gå i stykker. Skønt og skræmmende på samme tid. Vi mennesker gør både det bedste og det værste mod hinanden – og mod os selv. Måske står livet allersmukkest, når det vokser videre midt i det, der gået i stykker; når vi ser tilgivelsen og genoprejsningens kræfter folde sig ud.

Skam er mange ting, og den ligger ofte lige under overfladen på både det, vi gør, og det, vi ikke gør. Skam kan lamme, låse fast og hæmme os, men den har også en positiv funktion. Skam kan værne det sårbare, tæmme det skadelige og fremme det gode.

Der hører skyld til et ægte menneskeliv, selvom det kan være svært at tale om og erkende. Det kræver mod at være skyldig, men måske har vi mere brug for det, end vi er klar over. Er vi ved at miste fornemmelsen for skyld? Er det vigtigt at være skyldig?

Uden håb om tilgivelse og oprejsning bliver livet ikke til at bære. Vi mennesker gør hinanden ondt, men vi kan ikke undvære hinanden. Derfor har vi brug for tilgivelsen. Hvad er tilgivelse egentlig? Hvorfor er det så svært at tilgive? Er der grænser for, hvad man skal prøve at tilgive?

Flemming Bak Poulsen er forfatter til bogen Tilgivelse er ikke for tøsedrenge – en dialog mellem psykologi og teologi. Han er præst i Rønnevang kirke i Taastrup og har igennem mange år arbejdet med spændingsfeltet mellem psykologi og teologi.

Fredag:

18.00: Aftensmad

ca. 19.00: 1. Foredrag

ca. 20.30: Afslutning

Lørdag:

9.00: Morgenmad

ca.  9.45: 2. Foredrag

ca 11.00: 3. Foredrag

Programmet er færdigt kl. 12.30

Tilmelding før 25.9 på 4826 1311 el. www.hillerodkirke.dk/temaweeke...

Der er mulighed for betaling via MobilePay 20452 Mærk betalingen 'Bibelweekend'

Skyld, skam, tilgivelse, oprejsning - temaweekend