×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Mandag d. 6. maj 2019, Kl. 19:30 til kl. 21:30

Mellemøstlig TV-kanal giver håb og livsglæde

 

Den mellemøstlige kristne TV-kanal SAT-7 gør mere end blot at sende gode kvalitets tv-programmer. Hver eneste dag kontakter mindst 900 mennesker tv-kanalen for at tale eller skrive med et andet menneske om deres situation og give nyt håb midt i håbløsheden.

 

- Alt i alt når man ser på de 25 lande i Mellemøsten og Nordafrika som vi sender tv i, så er der meget håbløshed pga. konflikter, krig og politik. Mange millioner er flygtninge og mange efterspørger håb og blot det at få en anstændig tilværelse. Der er helt klart brug for forandring, siger Mette Swartz, der er kommunikationschef på tv-stationen og som de seneste fem år har været udsendt sammen med sin mand Claus Andersen af det danske missionsselskab Mission Afrika til at arbejde på SAT-7’s hovedsæde på Cypern.

 

Efterspørger kristne værdier

Mennesker kontakter SAT-7 af mange forskellige grunde. Nogle har tunge spørgsmål og har oplevet voldsomme ting i deres liv, som de har brug for at tale med et andet menneske om, andre vil gerne vide mere om kristendommen, fordi de søger efter mening med livet, og andre igen vil blot gerne medvirke i et direkte tv-program.

 

- Vi har fire tv-kanaler som sender 24/7 til en befolkning på langt over 500 millioner mennesker, og mange steder har de aldrig hørt om kristendommen eller kender andre kristne, så det er klart at vi når ind i mange stuer som ellers aldrig ville høre et om kristne værdier. Det er klart, det giver nye spørgsmål og mange spørger om der er andre muligheder og om der er et håb for deres fremtid, fortæller Claus Andersen som ofte rejser i området og møder mennesker der efterspørger kristendommen.

 

Ung kvinde skiftede navn

For nylig mødte Mette Swartz et par unge Irakiske flygtningepiger.

- En af dem havde skiftet navn for hun ville bare helst glemme alt om sin fortid i Irak. Hun er vokset op i krig, og som hun sagde: “Jeg ønsker ikke at huske noget fra min barndom, og jeg ønsker kun at se fremad, derfor har jeg også ændret mit navn”. Det er trist at få disse mange beskeder og møde håbløsheden, men det er også opmuntrende fordi vi kan se hvilken forskel vores tv-kanaler, og de teams der er i kontakt med seerne gør.

Ægteparret Mette Swartz og Claus Andersen har de seneste fem år arbejdet på TV-stationen SAT-7, som har hovedsæde på Cypern.

Medvirkende
Mette Swartz og Claus Andersen fra Mission Afrika
Pris
Gratis