Begivenheden har allerede fundet sted.

Vesper Voluntaries

Søndag d. 20. november 2022, kl. 16:00
Hillerød Kirke., Østergade 12, 3400 Hillerød

Vel mødt til orgelkoncert, hvor Kristian Lumholdt spiller Edward Elgars Vesper Voluntaries og César Francks h-mol Chorale mv. på Hillerød Kirkes fornemme orgel.

En voluntary er den engelske betegnelse for et orgelstykke til brug i gudstjenesten, og vesper er den traditionelle betegnelse for en aftengudstjeneste. Elgar komponerede sådan en stribe fine mindre stykker til en samlet, sammenhængende og varieret større cyklus med en spilletid på omkring 20 minutter.

Aftentemaet passer også til 200-års jubilaren, César Fracks h-mol Choral, fra samlingen Trois Chorals. Stykkerne blev nemlig komponeret i Francks livsaften, efter at han i 1890 havde været udsat for en færdselsulykke, som han aldrig kom sig fra. Franck bruger orglet som et orkester og musikken har et vidunderligt symfonisk præg.

Endelig vil vi høre J.S. Bachs såkaldte 'lille' fuga i g-mol, en livlig fuga i fantastisk balance. Der findes også en stor g-mol fuga, og den kan man få at høre til vinterkoncert den 22. januar.

Der er fri entré til koncerten!